Individuele begeleiding leerkracht

Soms merk je als leerkracht dat je bij een kind heel hard moet werken om te begrijpen wat het kind bedoelt. Soms voel je je machteloos naar een kind toe. Samen kijken we naar de situaties die niet lekker lopen in contact met een kind en onderzoeken we wat jij als leerkracht nodig hebt om het contact te kunnen verbeteren.

 

Workshop ‘Anders Kijken’ leerkracht

Een paar keer per jaar organiseer ik in mijn praktijkruimte een avond voor maximaal 8 leerkrachten om met elkaar “anders’ te kijken naar leerlingen uit je groep. Je krijgt tijdens deze workshop handvatten en ideeën, zodat je weer met een frisse blik de kinderen kunt zien. De data voor deze avonden kun je bij mij opvragen door een mail te sturen.

 

Ouderavonden

Kids-kitskindertherapie verzorgt een ouderavond op school met als thema: Met andere ogen kijken naar je kind. Op deze interactieve ouderavond staat het kind centraal. Samen met de ouders onderzoeken we wat ouders nodig hebben om nog beter te zien wat je kind wil, je kind kan, wat je kind denkt en hoe je kind contact maakt met zijn omgeving, zodat je als ouder je kind nog beter kunt ondersteunen.

Voor informatie en offerte neem contact op met kindertherapeut Susan Lucassen.

 

Onderzoek

Kijk bij ‘Links’ en lees het onderzoek dat Susan met collega Eveline heeft gedaan over Hoogsensitiviteit in de basisschool. Met als onderzoeksonderwerp: ‘Wat weet de leerkracht’.

 

Inspirerende boeken voor leerkrachten