KIES-gecertificeerd-coach

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie.

Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf. Ouders blijven altijd de ouders van hun kinderen.

KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Het KIES programma is bewezen effectief en werkt preventief. Op de website van KIES:  Kiesvoorhetkind  is meer achtergrondinformatie te vinden over het programma.

KIES op school

De KIES-coach biedt -samen met een KIES-collega- op school een serie van 8 bijeenkomsten aan waarin maximaal 10 kinderen (groep 4-8) met elkaar uitwisselen en leren over de situaties die zich voordoen in hun ‘gescheiden leefsituatie’. KIES leert kinderen de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten met elkaar. KIES draagt bij aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

KIES leert kinderen om om te gaan met gedachten die kinderen hebben over de scheiding zoals: ‘Het is mijn schuld’ of ‘Ik kan zorgen dat mijn ouders weer bij elkaar komen’ of ‘ ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden’. Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop.

KIES voor mij

Als er bij kinderen problemen zijn op sociaal-emotioneel gebied is het mogelijk om een individueel traject KIES te volgen bij de KIES-coach.

KIES vergoeding 

De volgende verzekeraars bieden een vergoeding voor een begeleidingstraject met KIES:

Logo-Kiemer-300x252     Agis_merk_CMYK_high-res-e1324039429778

 

KIES subsidie

Scholen kunnen subsidie aanvragen om een KIES groep op school te starten. Via de volgende instanties is daar informatie over te vinden:

GezondeScholen_BANNER  RO_VWS_RIVM_Logo_Homepage_nl-e1324040438998

head-e1324040256297 NMI_logo_PE_pms-e1383653449777

 

 

Boeken over Kinderen en echtscheiding

Websites Kind en echtscheiding:

villapinedo

ouders-uit-elkaar

jonge helden

de kinderombudsman

stichting kanjer

stichting kanjer

scheidingskinderen